Megachim AD | | |
 

Трговски марки


пакување: 4kg 20kg

Dekorator Рељефна боја
Намена направи си сам
Површини ѕидови
Употреба надворешна (екстериорна),внатрешна(нтериорна)
Степен на проѕирност покривна
Алат за нанесување ваљак
Потрошувачка 0,5-1,5 kg/m2
Температура на чување над 5°С
Температура на нанасње над 10°С
Наполно сушење до 24 часа
Палета на бои бела
Степен на сјај мат
Чистење на алатот веднаш по завршување на работата
Разредување По потреба се разредува со 5% вода.

 

 

За внатрешно и надворшно рељефно бојадисување на етон, итонг, цемент, гипскартон, матери и други материјали. Рељефот се постига со нанасање на бојата со различни видови на ваљци. Се создава покритие кое прави оптичка корекција на нерамнините на ѕидовите.Покритието е со висока атмосверска одржливост и дозволува на ѕидовите да дишат.Продуктот може да се користи како компонента за цеосна изолација на ѕидовите која се состои од стиропор,мрежа,глет маса и рељефна боја.

Класификација:
• Продукт на водена основа
• Сврзувачка супстанција – водоразредива полимерна емулзија
• За надворешна и внатрешна употреба
• Палета на бои Бела

Начин на употреба: Начин на употреба: Површините кои се бојадисуваат се чистат од стари малтери и се обезпрашуваат.Се нанесува во два слоја, при нанасање на првиот слој бојата се разредува со вода до 30%. После сушењето на првиот слој (2-3) часа се нанаса вториот слој релјефна боја со ваљак кои има поголеми отвори.Се работи на температура пониска од 50С. Алатите се измиваат со вода веднаш по завршената работа.

Разредување: По потреба се разредува со 5% вода.

Потрошувачка:0,5-1,5 kg/m2

Чување: над 5°С

Рок на траење 24 месеца од дата на производство.

Each batch is accompanied by a Certificate of Analysis which includes:

  • Name of thr manufacturer
  • Product name and Technical specification number
  • actual and limithing values for the products characteristics for current batch
  • Production date

Control of the production

Megachim AD is an ISO 9001 certified company.

The QC system includes:

  • control of the incomming materials.
  • Technological control during production
  • Quality control of the ready made goods.

safety information

The product is not classified as harmful.

Risk and safety phrases:

S 24/25 Avoid contact with skin and eyes

S 36/37 Wear suitable protective clothing and gloves

S 51 Use only in well-ventilated areas

S 7 Keep container tightly closed

S 2 Keep out of the reach of children
web design: mnovakov 2013