Megachim AD | | |
 

Трговски марки


пакување: 4kg 20kg

Dekorator Life Style Надворешна боја (Екстериерна)
Намена направи си сам/професионално
Површини ѕидови
Употреба надворешна (екстериорна)
Степен на проѕирност покривна
Алат за нанесување четка,ваљак, бојаџиски пиштол
Потрошувачка 100 ml/m2
Температура на чување над 5°С
Температура на нанасње над 10°С
Наполно сушење 2-3 часа, во зависност од температурата и влажноста на воздухот.
Палета на бои Бела
Степен на сјај мат
Чистење на алатот веднаш по завршување на роботата
Разредување По потреба се разредува со 5% вода.

 

 

Водоразредиво покритие за надворешно бојадисување на фасади, бетонски и цементни површни.

Класификација:
• Продукт на водена основа
• Сврзувачка супстанција – водоразредива полимерна емулзија
• За надворешна употреба
• Палета на бои Бела и по каталог.

Начин на употреба: Начин на употреба:Се нанесува преку здрави, добро исчистени површини. На нови површини првин се нанесува соодветна подлога за ѕидови.Се нанесува во два слоја во интервал од околу 3 часа помеѓу првиот и втотиот слој со четка или ваљак.Се работи при температура над 10°С.По завршување на работата алатот се чисти веднаш со вода.

Разредување: По потреба се разредува со 5% вода.

Потрошувачка:100 ml/m2

Чување: над 5°С

Рок на траење24 месеца од дата на производство.

Each batch is accompanied by a Certificate of Analysis which includes:

  • Name of thr manufacturer
  • Product name and Technical specification number
  • actual and limithing values for the products characteristics for current batch
  • Production date

Control of the production

Megachim AD is an ISO 9001 certified company.

The QC system includes:

  • control of the incomming materials.
  • Technological control during production
  • Quality control of the ready made goods.

safety information

The product is not classified as harmful.

Risk and safety phrases:

S 24/25 Avoid contact with skin and eyes

S 36/37 Wear suitable protective clothing and gloves

S 51 Use only in well-ventilated areas

S 7 Keep container tightly closed

S 2 Keep out of the reach of children
web design: mnovakov 2013