Мегахим АД | | | |
 

По-големите деца

"Препоръчваме да се въздържате от силни, агресивни цветове и геометрични шарки и драперии, тъй като те действат разсейващо. Различните нюанси на синьо-зелените тонове са подходящи за стаята за игра и учене, съчетани с кремаво-жълти и по-малко жълто-оранжеви нюанси, са стимулиращи. Жълтите цветове от пастелната гама благоприятстват мисловния процес при децата, помагат на ясното и логическо мислене, без да бъдат тревожни. Трябва да се отбележи, че всички жълти цветове, без значение колко бледи или колко наситени са, са винаги по-ярки и светли, от колкото ни се струват, което може да доведе до главоболие и раздразнителност, затова жълтите цветове трябва да бъдат избирани внимателно. Мекото плодово-коралово червено и виолетово-синьото са подходящи за социални пространства, защото са вдъхновяващи и развихрят въображението. Червената гама като цяло е не е подходяща за креативни пространства, където целим идеите се превръщат в конкретни резултати, защото цветовете от тази гама стимулрат въображението, но не подтикват към действие. Виолетовите „отварят” и двете мозъчни полукълба – както на логическото, така и на креативното мислене, затова децата най-често създават най-интересните си творби, когато този нюанс присъства някъде около тях. Точно като възрастните, децата също имат различни превъплъщвния и съответно – различни цветове, които прилягат на душевното им състояние. Така например деца, които са отворени, активни, общителни, се чувстват добре в светло боядисана стая с живи цветове. Стаята за учене трябва да бъде решена в по-малко ярки цветове. По-пасивните и чувствителни деца трябва да бъдат заобиколени от по-меки, бледи тонове, или от по-ярки, по-ясни цветове, които да ги подтикват към действие. Така например сивото не се препоръчва, защото е нюанс, който не активира никакво желание или цел; то е нерешително и неутрално. Бялото като самостоятелен цвят в стаята за учене е успокояващо и трябва да бъде използвано като акцент на контраста с пастелни и светли тонове."
Препоръчваме да се въздържате от силни, агресивни цветове и геометрични шарки и драперии, тъй като те действат разсейващо. Различните нюанси на синьо-зелените тонове са подходящи за стаята за игра и учене, съчетани с кремаво-жълти и по-малко жълто-оранжеви нюанси, са стимулиращи. Жълтите цветове от пастелната гама благоприятстват мисловния процес при децата, помагат на ясното и логическо мислене, без да бъдат тревожни. Трябва да се отбележи, че всички жълти цветове, без значение колко бледи или колко наситени са, са винаги по-ярки и светли, от колкото ни се струват, което може да доведе до главоболие и раздразнителност, затова жълтите цветове трябва да бъдат избирани внимателно.

Мекото плодово-коралово червено и виолетово-синьото са подходящи за социални пространства, защото са вдъхновяващи и развихрят въображението. Червената гама като цяло е не е подходяща за креативни пространства, където целим идеите се превръщат в конкретни резултати, защото цветовете от тази гама стимулрат въображението, но не подтикват към действие. Виолетовите „отварят” и двете мозъчни полукълба – както на логическото, така и на креативното мислене, затова децата най-често създават най-интересните си творби, когато този нюанс присъства някъде около тях.

Точно като възрастните, децата също имат различни превъплъщвния и съответно – различни цветове, които прилягат на душевното им състояние. Така например деца, които са отворени, активни, общителни, се чувстват добре в светло боядисана стая с живи цветове. Стаята за учене трябва да бъде решена в по-малко ярки цветове.

По-пасивните и чувствителни деца трябва да бъдат заобиколени от по-меки, бледи тонове, или от по-ярки, по-ясни цветове, които да ги подтикват към действие. Така например сивото не се препоръчва, защото е нюанс, който не активира никакво желание или цел; то е нерешително и неутрално. Бялото като самостоятелен цвят в стаята за учене е успокояващо и трябва да бъде използвано като акцент на контраста с пастелни и светли тонове.web design: mnovakov 2013-2016