bg en ru mk ro

Product 4/15

DEKORATOR ЕМАЙЛЛАК СУПЕР ГЛАНЦ

DEKORATOR ЕМАЙЛЛАК СУПЕР ГЛАНЦ

Произвежда се по каталог на фирмата

Цветова гама
Произвежда се по каталог на фирмата
Повърхност
дърво, метал
Степен на гланц
гланц
Степен на прозрачност
непрозрачен
Приложение
направи си сам
Употреба
интериор/ екстериор
Разход
100 - 120 ml/m2
Разреждане
при необходимост, вода до 5%
Пълно изсъхване

Инструменти за нанасяне
валяк, четка или пистолет
Температура на нанасяне
над 10˚C
Температура на съхранение
над 5˚C. Да се пази от замръзване
Срок на съхранение
36 месеца от датата на производство, във фабрично затворена опаковка
Почистване на инструментите
вода, веднага след работа
Опаковка
650ml, 750ml

Разходен калкулатор


Площ за обработка (m2):
  • Описание
  • Документи

Водоразредима боя на база полимерна емулсия. Универсално решение за защита и декорация на повърхности от дърво и метал. Образува гланцово покритие, устойчиво на влага, атмосферни влияния и механични въздействия.


ПРИЛОЖЕНИЕ
Подходяща за дограма, градинска мебел, огради, интериорни мебели, цветни решения за детски стаи, пчелни кошери, дървени, бетонни, метални детайли и др. Използва се за декоративна защита на повърхности, които са предназначени за експлоатация на открито и закрито.


ПРЕДИМСТВА
• съвременна алтернатива на традиционните алкидни бои и емайллакове, не съдържа ароматни органични разтворители и не отделя неприятни миризми, не съдържа тежки метали;
• образува гладко, фино, приятно на допир покритие с отличен гланц, което не задържа прах и може да се почиства с миещи препарати;
• има отлично сцепление към повърхностите и притежава висока еластичност, устойчива на деформации, дължащи се на промените в температурите;
• боядисаните повърхности не променят цвета си с течение на времето и са устойчиви на влага и биологични въздействия;
• 8 атрактивни цвята, които дават възможност за разнообразни комбинации и интересни интериорни и екстериорни решения.


ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ОСНОВАТА
Основата трябва да бъде здрава, суха и добре почистена от прах, мазнини и други замърсявания.
• Нова дървесина – препоръчва се импрегниране с AQUIS Импрегнатор за дърво или DEKORATOR Импрегнатор за дърво, които проникват в дървесината, предпазват я от вредители и създават добра основа за нанасяне на декоративен слой.
• Третирана дървесина – стари, повредени покрития трябва да се отстранят и неравностите да се запълнят и изравнят с подходяща шкурка. Вече боядисани или лакирани повърхности не се грундират, а само се матират с шкурка преди нанасяне на декоративен слой.
• Чист метал- препоръчително е да се нанесе Dekorator Антикорозиен грунд( при работа с цветни метали ) или Dekorator Алкиден грунд, Практика Алкиден грунд( при работа с черни метали). Грундът предпазва метала от корозия и осигурява добро сцепление с последващия декоративен слой боя.
• Третиран метал- стари, повредени покрития трябва да се почистят от люспи и ръжда до здраво, а неравностите да се запълнят и да се изравнят с шкурка. Препоръчва се допълнително третиране на ръждата с препарат. Вече боядисаните повърхности не се грундират, а само леко се матират с шкурка.


НАЧИН НА РАБОТА 
Продуктът се разбърква много добре преди употреба. Нанася на един или два слоя с четка, валяк, или бояджийски пистолет. Всеки следващ слой се нанася след окончателно изсъхване на предходния. За най-добър резултат е препоръчително да се работи при температура на обработваната повърхност около 350С и относителна влажност на въздуха 60%. Да не се нанася върху влажни повърхности.

 

DEKORATOR_HOME_Supergloss_Enamal_TD

DEKORATOR_Supergloss_Enamal_dec

MSDS_DEKORATOR_Supergloss_Enamal

Моля изпратете запитване за повече информация

Свързани продукти