bg en ru mk ro

Product 17/19

Daisy Алкидна боя

Daisy Алкидна боя

Бял

Цветова гама
Бял
Степен на гланц
копринен мат
Степен на прозрачност
непрозрачен
Приложение
направи си сам
Употреба
интериор/ екстериор
Разход
120-150 g/m2
Разреждане
готов за употреба
Пълно изсъхване
24h при 23º С и 60% влажност на въздуха
Инструменти за нанасяне
валяк, четка или пистолет
Температура за нанасяне
над 10ºС
Срок на съхранение
36 месеца от датата на производство, във фабрично затворена опаковка
Почистване на инструментите
с Dekorator Разредител АМВ или MPT, веднага след приключване на работата
Опаковка
700g; 3,5kg

Разходен калкулатор


Площ за обработка (m2):
  • Описание
  • Документи

Устойчиво алкидно покритие на базата на органични разтворители за декорация с предварително грундирани дървени, метални и други повърхности, експлоатирани при откриване и в затворени помещения.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ
Боята е предназначена за защита и декорация на предмети от дърво и метал. Може да се използва за боядисване на врати, прозорци, огради, програми, метални елементи и др.

 

ПРЕДИМСТВА
• добра разлика, която улеснява нанасянето;
• има отлично сцепление към повърхностите;
• устойчива на миене и триене с химически препарати;

 

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ОСНОВАТА
Основата трябва да бъде здрава, суха и добра почистена от прах, манини и други замърсявания.
• Нова дървесина - препоръчва се импрегниране с AQUIS Импрегнатор за дърво или DEKORATOR Импрегнатор за дърво, които проникват във дървесината, предпазват ме от вредители и създават добра основа за нанасяне на декоративен слой.
• Третирана дървесина - стари, повредени покрития трябва да бъдат намалени и неравномерни, за да се запълнят и изравнят с подходяща шкурка. Вече вече боядисани или лакирани повърхности не се грундират, а само се матира с шкурка преди нанасяне на декоративен слой.
• Чист метал- особено вероятно ще се постави Dekorator Антикорозиен грунд (при работа с цветни метали) или Dekorator Алкиден грунд, Практика Алкиден грунд (при работа с черни метали). Грундът предпазва метала от корозия и осигурява добро оформяне с последния друг декоративен слой боя.
• Третиран метал-стари, повдигнато покритие трябва да се почиства от люспи и ръжда до здраво, а неравностите да се запълнят и да се изравнят с шкурка. Препоръчва се допълнително лечение с ръжда с препарат. Вече се боядисайте повърхностите не се грундират, а само леко се матира с шкурка.

 

НАЧИН НА РАБОТА
Продуктът се разбърква добре преди употреба. Нанася се на един или два слоя с четка, валяк или бояджийски пистолет. Всеки следващ слой се полага след окончателно изменяне на предходната страна. За най-добър резултат е особено вероятно да се работи при температура при обработена повърхност около 35 0 С и относителна влажност на въздуха 60%. Да не се нанася върху влажни повърхности.

Моля изпратете запитване за повече информация