bg en ru mk ro

Product 1/5

XPERT Рељефна боја

XPERT Рељефна боја

Бела

Опсег на бои
Бела
Површина
ѕидови
Ниво на сјај
мат
Степен на транспарентност
непроaирна
Примена
направи сам
Употреба
надворешна (екстериорна), внатрешна(нтериорна)
Потрошувачка
500-1500 g / м2 во зависност од дебелината на слојот
Разредување
по потреба со вода до 5%
Целосно сушење
3h
Алатки за апликација
различни видови ролери за боја и алатки
Температура на примена
над 10˚C
Температура на чување
над 5˚C


Чистење на алати
вода, веднаш по работата
Пакување
5kg 25kg

Consumption calculator


Processing area (m2):
  • Description
  • Documents

За внатрешно и надворшно рељефно бојадисување на етон, итонг, цемент, гипскартон, матери и други материјали. Рељефот се постига со нанасање на бојата со различни видови на ваљци. Се создава покритие кое прави оптичка корекција на нерамнините на ѕидовите.Покритието е со висока атмосверска одржливост и дозволува на ѕидовите да дишат.Продуктот може да се користи како компонента за цеосна изолација на ѕидовите која се состои од стиропор,мрежа,глет маса и рељефна боја.

Класификација:

  • Продукт на водена основа
  • Сврзувачка супстанција – водоразредива полимерна емулзија
  • За надворешна и внатрешна употреба
  • Палета на бои Бела

Начин на употреба: Начин на употреба: Површините кои се бојадисуваат се чистат од стари малтери и се обезпрашуваат.Се нанесува во два слоја, при нанасање на првиот слој бојата се разредува со вода до 30%. После сушењето на првиот слој (3) часа се нанаса вториот слој релјефна боја со ваљак кои има поголеми отвори.Се работи на температура пониска од 50С. Алатите се измиваат со вода веднаш по завршената работа.

Разредување: По потреба се разредува со 5% вода.

Потрошувачка: 0,5-1,5 kg/m2

Чување: над 5°С

Рок на траење 24 месеца од дата на производство.

Please send an inquiry for more information